loading...

Knattebio - Vår 2020

Välkomna till knattebio med film för barn (mellan 2 och 5 år) & vuxna! Fyra filmer och åtta visningar i vår med knattefilmer från Folkets Bio.

Biljetter kostar 30 kr & kan köpas på www.bio.se eller på plats på biografen! Vi tar emot kontant eller swish.

Snipp, snapp, snut & tråkmånsarna

Visas: 23/1 10:00 & 26/1 14:30

Ett färgsprakande filmäventyr för de minsta! I en fantasivärld bor de busiga kompisarna Snipp, Snapp och Snut. De lever ett härligt liv bland träd fulla med bullar och ballonger. Men där bor även de fyrkantiga Tråkmånsarna, som vill förbjuda allt som är kul.

Giraffens cykel

Visas: 20/2 10.00 & 23/2 14.30

Giraffen har en ny cykel och är mäkta stolt. Den lilla Apan, som kör en trehjuling, är imponerad. Det stora dilemmat är att Giraffen alls inte kan cykla, utan välter gång på gång tills hen till slut ger upp. Arg och besviken räcker Giraffen sin cykelhjälm till den betydligt mindre vännen Apan. Apan visar sig kunna cykla fantastiskt bra, till och med på händer. Då blir Giraffen avundsjuk och gör något riktigt elakt.
 

Ur en kos dagbok / Kattresan / Sagan om pannkakan

Visas: 26/3 10.00 & 29/3 14.30 
Tre knattefilm-klassiker: Ur en kos dagbok, Kattresan och Sagan om pannkakan. Längd: 30 min

Ur en kos dagbok av Birgitta Jansson med manus av Beppe Wolgers
I kossans värld är alla dagar lika. Hon tittar på sina grannar Majros och Örsvart i båsen intill, blir mjölkad, idisslar, sover, blir mjölkad, idisslar, sover, tittar på Majros, idisslar. Men de dagar det händer allra mest är när tankarna flyger iväg, långt, långt bort.

Kattresan av Lars Emanuelson och Jan Gissberg
Lillan rider på kattens rygg och upplever många äventyr.

Sagan om pannkakan av Anna Höglund
Om den självbelåtna pannkakan som smiter från gumman, hennes sju hungriga ungar och alla de andra.
 

Ett...tu...tre

Visas: 23/4 10.00 & 26/4 14.30

Tre knattefilmsklassiker för de yngsta. Först var det mörkt, Jims vinter & Bollongexpeditionen. Animerade av Gun Jacobsson och Anna Bengtsson, baserade på klassiska barnböcker.