vi är Folkets Bio Växjö

om Folkets Bio

Folkets Bio är en ideell förening som bildades 1973 av filmare och publik för att skapa visningsmöjligheter för den svenska filmen producerad utanför de stora bolagen och dess motsvarighet i världen. Sedan dess har Folkets Bio distribuerat och visat tusentals filmer på biografer över landet.

I februari 2002 började Folkets Bio Växjö visa svensk och utländsk kvalitetsfilm på anrika Palladium i Växjö. Folkets Bio Växjö är en ideell förening som drivs till största del genom våra medlemmar, styrelse och volontärer.

Mångfalden är viktig. Folkets Bios import breddar det ensidiga (USA-dominerade) biografutbudet. Vi arrangerar också festivaler, temaveckor och specialvisningar där filmerna placeras i ett sammanhang och biografen blir en kulturell mötesplats.

Folkets Bio distribuerar och visar också barnfilm, svensk och utländsk. Skolbio ingår också i vår verksamhet.

Programgruppen

Visste du att alla filmer på Folkets Bio Växjö väljs ut med särskild omsorg av vår alldeles egen programsättningsgrupp? Programsättningsgruppen utgörs av filmentusiaster & filmvetare med målet att skräddarsy ett program med mångfald, bredd, kvalité och filmer som berör. 

Programgruppen består av: Yonathan Negash, Elisabeth Cederholm, Lotta Nyblom & Hampus Persson

Vill du komma i kontakt med programsättare - mejla till info@folketsbiovaxjo.se

Tillgänglighet

Alla sittplatser är onumrerade och har armstöd. Palladium har möjlighet att ta in 5-6 rullstolar på parkett. Lokalen är ej rullstolsanpassad, men har vi möjlighet att öppna upp ingång från gården där det är lättare att ta sig in i salongen för rörelsehindrade. Ramper finns även att tillgå. Folkets Bios representanter finns tillgängliga på plats för varje visning och kan så långt det är möjligt, avhjälpa evenutella hinder. 

Salongen
Parkering NEJ
RWC, publik NEJ
RWC loge JA

För våra små biobesökare finns det sittkuddar på biografen för att erbjuda bästa möjliga komfort. 

STYRELSEN

Elisabeth Cederholm
Frank Jonelid
Rebecka Wikström
Inger Karlsson
Olof Thedin
Helen Hippach
Colin Hale

VERKSAMHETSUTVECKLARE
Victoria Jensen
victoria@folketsbiovaxjo.se
073-07 40 228

GDPR-POLICY

Lokal policy gällande hantering av personuppgifter hittar du genom att klicka här!