Angelina Jolie

Den amerikanska skådespelerskan Angelina Jolie är numera en av Hollywoods mest berömda kvinnor med riktigt stora roller i bagaget. Hon är dessutom känd för sitt brinnande engagemang för utsatta kvinnor och barn runt om i världen. Hon är också känd för sitt äktenskap med Brad Pitt. Här kan du läsa mer om några av hennes bästa filmer.

Lara Croft

Angelina Jolie slog igenom på allvar i rollen som Lara Croft 2001. I Lara Croft: Tomb Raider och Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life gav hon karaktären från det berömda tv-spelet ett ansikte. Båda filmerna låg dessutom helt rätt i tiden då arkeologi, gåtor och skattletande var på modet.

Mr. and Mrs. Smith

I den här filmen från 2005 träffade Angelina Jolie motspelaren Brad Pitt och ljuv musik uppstod. De båda skådespelarna blev tillsammans under inspelningen och var länge ett av Hollywoods hetaste par. I filmen spelar de två spioner som båda har gift sig med varandra helt ovetande om den andres egentliga identitet. När det hela uppdagas börjar ett fartfyllt äventyr där alla fula knep är tillåtna. Frågan är om kärleken övervinner pliktkänslan i den här spännande actionrullen.