Att gå på bio

De allra flesta håller nog med om att det är en alldeles särskild upplevelse att gå på bio. Förväntan brukar vara stor hos både vuxna och barn, inte bara med tanke på att få se en ny film utan för själva äventyret att gå på bio. Läs mer om vad du kan förvänta dig här.

Gå på bio med barn

Ska du gå på bio med barn finns det en del saker som du kan behöva fundera igenom i förväg. Beroende på hur små barnen är kan det krävas vissa förberedelser. Barn som är under 4 år har sällan tålamod att sitta stilla särskilt länge och en biograf är inget undantag. Väljer du att ta med barn under 4 år behöver du se till att kunna sysselsätta dem om de tröttnar på filmen. Det är också en bra idé att prata igenom det som ska hända i förväg. Behöver barnet gå på toaletten är det till exempel smart att ha valt platser vid gången för att inte störa de andra biobesökarna. Se också till att filmen är översatt till svenska.

Gå på bio med husdjur

Det kan uppfattas som ett skämt men på Bio Capitol i Göteborg kan du ta med dig dina fyrbenta vänner på hundbio. En dag i månaden välkomnas hundar och deras ägare till biografen som dessutom bjuder på hundgodis och tillgång till bekväma filtar. Det enda som krävs för att få komma in är att hundarnas ägare följer med och torkar av tassarna på sina hundar innan det är dags att gå in i salongen. Även de som inte har hundar är välkomna men får acceptera att sittplatserna är onumrerade för att de hundar som fattar tycke för varandra ska kunna sitta ihop. På detta sätt är det också möjligt att undvika konfrontationer då man bara kan byta plats om det blir obekvämt. Filmerna som visas handlar självklart om hundar samt om hundar och deras ägare.

Gå på bio ensam

Naturligtvis behöver du inte ha något sällskap alls om du vill gå på bio. Det går alldeles utmärkt att gå ensam. Ibland är man ensam om att vilja se en specifik film och det finns en hel del fördelar med att gå på bio ensam. Du behöver inte dela snacks med någon annan eller kompromissa om vilken typ av film du vill se.

Mysfaktor

Det härligaste med att gå på bio är den höga mysfaktorn. Ljudet är fantastiskt med surroundsystem och bioduken är tillräckligt stor för att du ska kunna se filmen ordentligt oavsett var du väljer att sitta. När lamporna släcks och filmen går igång vet du att du kommer att få njuta av en härlig stund med dina barn, din date eller ensam. Laddar du dessutom upp med fräscha popcorn och läsk kan det helt enkelt inte bli bättre.