Bruce Willis

Nyheten om att den amerikanske skådespelaren och ikonen Bruce Willis fattat beslutet att avsluta sin omfattande filmkarriär på grund av sjukdom slog ned som en bomb i media i slutet av mars månad 2022. Bruce Willis har nämligen insjuknat i afasi som kan liknas vid en störning i hjärnan som påverkar tal- och skrivförmåga. Efter över 40 år i Hollywood med en omfattande karriär som actionhjälte tar vi här farväl av legenden med några tips om hans absolut bästa filmer.

Die Hard

Bruce Willis fick sitt stora genombrott med den här filmen som gjorde succé på biograferna 1988. Willis spelar rollen som den amerikanske polisen John MaClane som råkar vara på rätt plats vid rätt tid när den ryske terroristen Hans Gruber intar den skyskrapa i Los Angeles där hans fru arbetar. När terroristen begår det stora misstaget att ta MacClanes fru som gisslan finns det inget som stoppar honom från att ge allt han har för att befria henne.

Armageddon

Willis spelar också en av huvudrollerna i storfilmen Armageddon från 1998. En enorm asteroid befinner sig på kollisionskurs med jorden med katastrofala följder. Rymdorganisationen NASA kontaktar världens bäste oljearbetare Harry Stamper, Bruce Willis, som arbetar med att borra efter olja. Han och hans team intensivtränas för att klara av rymdfärden mot asteroiden för att spränga den ur kurs och rädda planeten från en säker undergång.

16 Blocks

I den här actionfilmen från 2006 spelar Willis polisen Jack Mosley som får i uppdrag att föra ett vittne från häkte till rättssal. Avståndet handlar om 16 kvarter och det visar sig problematiskt att ta sig dit eftersom Jacks korrupta kollegor försöker stoppa dem.