Knep att välja rätt biofilm

Även om det är fantastiskt roligt att gå på bio kan det ibland vara riktigt knepigt att välja film. Beroende på om du ska se filmen ensam eller i sällskap med någon annan kan det vara svårt att komma överens om till exempel genre eller specifik film. Ibland är utbudet så stort att du kan behöva hjälp att välja. Läs mer här och få användbara tips och tricks.

Slumpgenerator

Det kan tyckas som ett lyxigt problem att vara oense om vilken biofilm som ska ses, men det finns knep att ta till när fantasin tryter. För det första kan det vara bra att ta reda på vilka filmer som går på biograferna där du bor just nu. På sajten Moviezine kan du enkelt klicka dig fram till biotoppen. Du kan också läsa recensioner, vilket kan vara till hjälp i valet och kvalet. Skulle du och ditt sällskap ändå inte lyckas enas är slumpgeneratorn det bästa tipset. Via sajten kan ni skriva in gemensamma kriterier och helt enkelt välja den film som föreslås.

Mötas halva vägen

Det går naturligtvis att diskutera sig fram till en lösning. Gillar du action medan din biokamrat hellre ser skräck får ni hitta ett mellanting och mötas på halva vägen. Om du till exempel väljer genre kan din kamrat få välja film inom den aktuella genren. Det går också att motivera varför du vill se en viss film genom att kort berätta vem som har huvudrollen och vad filmen ska handla om. På detta sätt kan ni också lära er mer om varandras preferenser.

Varannan gång

Den enklaste metoden att enas om vilken film som ska ses är att helt enkelt gå med på att bestämma varannan gång. Då är det också en god idé att direkt komma överens om när ni ska gå på bio nästa gång så att bådas önskemål kan tillgodoses inom överskådlig tid.