Filmskapande på din MacBook

Idag är det så mycket enklare att filma och redigera i hemmets lugna vrå, tack vare en enkel och bärbar dator. Men inte vilken dator som helst – välj en MacBook som är som klippt och skuren för kreativa yrken som filmskapare och fotografer. I en MacBook kan du ladda ner alla tänkbara rit- och redigeringsprogram och sitta och jobba med dessa under en flygresa eller en tågfärd.

Fördelar med en MacBook

En tunn och lätt Macbook är betydligt mer angenäm att sitta och arbeta med än en otymplig dator som väger sju kilo och tar plats i väskan. En MacBook kan du ta med dig varsomhelst utan att behöva oroa dig för övervikt eller spända muskler i armarna för att du varit tvungen att släpa med den. Du kan lätt ta med den till ett viktigt möte när du som redigerare ska visa producenten eller regissören hur filmklippningen går.

En nackdel med MacBook är dock att de kostar ganska mycket pengar. Men eftersom det finns smarta e-handlare som säljer professionellt restaurerade MacBooks, så kan du få en sprillans ”ny” för en bra slant. Ok, den är en äldre modell men fungerar precis som en helt ny modell.

Filma med din iPhone, redigera på datorn

Aldrig förr har det varit så enkelt och smidigt att filma och skapa en film med sin mobila enhet – för att sedan redigera hela klippet på datorn. Du behöver inte längre bege dig till ett kontor för att nyttja utrustningen där, vilket betyder att du har stor frihet att disponera din tid hur du vill var du vill. Det är också lättare för vem som helst att skapa en film eller ett klipp, oavsett om du är filmmakare, influencer eller vanlig lekman som gillar att göra rörliga produktioner.

Företagsfilm – en het trend som är enkel att göra

I vår moderna tid är all typ av film trendig att skapa; inte minst reklam- och företagsfilmer som berättar om ett varumärke på ett lättbegripligt och informativt sätt. Företagsfilmer kan man göra helt själv och redigera dem på en vanlig MacBook sedan. Men man kan givetvis också anlita ett produktionsbolag som är med en under hela processen och har de verktyg som krävs.

För dig som emellertid har en mycket liten budget, är eget filmskapande det bästa och billigaste sättet. Det finns en rad tips och råd på nätet om hur du går tillväga och med dagens moderna och rörliga teknik kan du göra det mesta helt själv med rätt program och system. Ett smart och kostnadseffektivt sätt att nå ut till din målgrupp och skapa värdefull och slagkraftig marknadsföring. Utan att behöva betala ett dyrt produktionsbolag som skor sig på vinsten.